Forside / Blogg / Internship: Veien til arbeidserfaring for Andrea

Internship: Veien til arbeidserfaring for Andrea

Dato publisert:

12.04.24
Andrea om internship i Synlighet

Som nyutdannet – med en bachelor i medier og kommunikasjon fra OsloMet – var Andrea ivrig etter å få mer arbeidserfaring. Internship ble løsningen.

Med internship hos Synlighet fikk hun muligheten til å utforske de ulike fagområdene innen digital markedsføring nærmere, og få en fot innenfor bransjen. Vi har tatt en prat med henne for å høre hva hun har fått ut av tiden hos oss.

Hvorfor søkte du internship hos Synlighet?

Jeg har alltid drømt om å jobbe med digital markedsføring, men visste ikke hvilket fagområde jeg ville jobbe med. Da jeg skulle finne meg en praksisplass, ville jeg derfor søke hos byråer med eksperter som kunne gi meg innsikt i hvordan det var å jobbe med flere ulike fagområder.

Jeg søkte spesifikt hos Synlighet fordi dere har et godt rykte, og har en solid posisjon i markedet. Når jeg først skulle ha praksis hos et byrå, ville jeg være hos de beste!

På hvilken måte utfyller utdanning og praksisperiode hverandre?

Jeg er fornøyd med utdanningen min, og har kompetanse til å starte i min første “voksenjobb”. Dessverre hadde jeg lite arbeidserfaring å vise til, og jeg var usikker på hvilke jobber jeg ville søke på.

I praksistiden hos Synlighet har jeg fått tid til å bygge ut porteføljen min, samtidig som jeg har utviklet selvtillit og trygghet i mine egne ferdigheter. Det er lite som forbereder deg på arbeidshverdagen like godt som praktisk arbeid med ekte kunder.

Hvordan har tiden i Synlighet vært?

Tiden min i Synlighet har vært strålende. Arbeidskulturen er utrolig inkluderende, og du blir behandlet som en kollega på lik linje med alle andre.

I tillegg har jeg lært ufattelig mye om ulike bransjer, markedsføringsteknikker og det sosiale samholdet på en kreativ arbeidsplass.

Det er flere ting jeg vil ta med meg videre fra tiden min i Synlighet, blant annet:

  • nettverket jeg har bygd
  • arbeidsmetodene
  • kunnskapen jeg har samlet
  • selvtilliten perioden har gitt meg
  • den voksende motivasjonen

Jeg ville aldri vært foruten månedene hos Synlighet, det er en tid jeg ikke kommer til å glemme.

Hvilke råd vil du gi til kommende interns?

Det er bare å glede seg til praksistiden din i Synlighet. Ikke vær redd for å stille spørsmål, eller å ta kontakt med folk på kontoret om du trenger hjelp.

Kollegaene i Synlighet er helt fantastiske, og de hjelper deg mer enn gjerne med hva enn det måtte være. Jeg har aldri møtt noen som er så villige til å dele av kompetansen sin, eller bruke tid på å lære bort.

Før du starter anbefaler jeg deg å skrive ned noen tanker om hva du har lyst til å lære i løpet av praksisperioden. Hvis du er tydelig på hva du ønsker å få ut av tiden din hos Synlighet, vil de kunne tilpasse opplæringsløpet til det du er interessert i.

Bruk muligheten til å lære så mye som overhodet mulig, og ikke vær redd for å utfordre deg selv!

Ser du etter et internship innen digital markedsføring?

Synlighet har internship for deg som er student og som ønsker relevant praksis og erfaring innen digital markedsføring for en periode på minimum 3 måneder fulltid. Arbeidssted: Oslo, Bergen, Trondheim eller Malmø.