Forside / The Nordic CMO Survey

The Nordic CMO Survey

Hva har de Nordiske markedssjefene tro på? Hva prioriterer de? Innsikten får du i The Nordic CMO Survey 2023-rapporten!

I samarbeid med Kampanje, Resumé og Dansk Markedsføring, har vi kartlagt hvilke investeringer nordiske markedssjefer gjør i dag for å sikre fremtidig vekst.

The Nordic CMO Survey er en temperaturmåler på hva nordiske markedssjefer tenker og gjør, her og nå. Den gir deg som CMO tilgang til hvilke antakelser og tilpasninger andre i samme rolle har gjort, og planlegger å gjøre. Undersøkelsen ble gjennnomført i april 2023.

La deg utfordre og inspirere til å utvikle markedsføringen for din egen bedrift.

Ønsker du å få tilsendt rapporten? Fyll ut skjemaet nederst på siden.

Hva sier nordiske markedssjefer?

  • Områdene CMOs har ansvar for har blitt viktigere de siste årene og vil fortsette å være viktige i fremtiden. Det mener 70% av markedssjefene i undersøkelsen.
  • 6 av 10 nordiske CMOs forventer utfordringer med lavkonjunktur og synkende forbruk i de neste 6-12 månedene. 54% trekker frem endret forbrukeratferd.
  • Personvern og datahåndtering blir stadig viktigere, og 40% av CMOs nevner datakvalitet i forbindelse med markedsføring som en utfordring.
  • Budsjettansvar er vanlig blant markedssjefene. 69% sitter i bedriftens ledergruppe. I bedriftene med mer enn 200 ansatte er andelen 59%.
  • Mange bedrifter har endret markedsstrategi og økt markedsavdelingen de siste årene for å tilpasse seg endringene i markedet og makroøkonomiske usikre tider. 34% øker markedsbudsjettet. 43% planlegger å ansette i markedsavdelingen.
  • Nye kreative konsepter og kampanjer, merkevarebygging og forbedret merkevareplattform er viktige investeringsområder for mange markedssjefer.
  • Bedrifter som oppnår ønskede resultater med markedsføringen har i større grad investert i innsikt og analyse i tillegg til merkevarebygging. De har også i større grad tatt i bruk nye markedsføringsmuligheter.
  • Bedrifter som oppnår ønskede resultater fokuserer på å tilpasse seg endret forbrukeratferd og lavkonjunktur. Bedrifter som ikke lykkes i like stor grad peker på interne utfordringer som rekruttering og redusert markedsføringsbudsjett.


Fyll ut skjemaet nederst på siden, og få tilgang til fullstendig rapport. 

Få tilgang til rapporten

Rapporten er tilgjengelig for medlemmer av Synlighets fagnettverk, og sendes ut via epost til alle som mottar vårt nyhetsbrev. Bli en del av Synlighets fagnettverk ved å fylle ut skjemaet under. Da får du tilsendt hele rapporten på epost. I tillegg får du invitasjon til fagtreff, webinarer og nyttige artikler om markedsføring. 

23. mai presenterte vi funn fra undersøkelsen. Se opptak av webinaret her!

Ja, send meg The Nordic CMO Survey 2023-rapporten

Er du markedssjef og vil delta i undersøkelsen i 2024? Det setter vi stor pris på! Fyll ut skjemaet på denne siden. Ta kontakt med oss på kontakt@synlighet.no dersom du har spørsmål.

Ønsker du innsikten presentert for din bedrift? Ta kontakt med Oda Kveen, ansvarlig for The Nordic CMO Survey, eller send mail til kontakt@synlighet.no. Presentasjonen passer spesielt godt for markedsteam, ledergrupper eller bransjeforeninger som ønsker økt kompetanse og innsikt om hvordan markedsførere og bedrifter kan ta nye steg mot videre vekst.

Medieoppslag