Forside / Kurs / Kurs i søkemotoroptimalisering

Kurs i søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en langsiktig strategi for å overbevise søkemotorene om at dine nettsider er de mest relevante. Dine kunder googler, men er du synlig? Meld deg på kurs og lær deg hvordan!

Meld deg på et kurs i søkemotoroptimalisering

Hva lærer du på kurset?

Ønsker du å lære mer om hvordan du blir synlig i Googles søkeresultat?

Da er dette kurset for deg! Dette kurset gir deg god innsikt i søkemotoroptimalisering (SEO) og hvordan du skaper best mulig resultater for din egen virksomhet. Kurset er grunnleggende, og vil være nyttig enten du jobber med SEO selv på egne nettsider eller kjøper inn tjenester fra byrå.

Kurset er spesielt nyttig for deg som planlegger nytt nettsted! Du får konkrete tips om hvilke feil du skal unngå og hvilke tiltak som er viktig for en best mulig overgang!

Kurset har et overordnet blikk på hva som trengs for å få bedre organiske rangeringer på viktige søkeord idag, og hvordan Google og andre søkemotorer vektlegger ulike faktorer og hvordan du kan påvirke disse.

Synlighet har arbeidet med søkemotoroptimalisering siden 2003. Vi har siden den gang vært en læremester og pioner innenfor dette faget. Vi er opptatt av å dele vår kunnskap og arrangerer derfor jevnlige kurs.

Du lærer mer om:

  • Teknisk SEO, HTML markup, indeksering
  • Sidestruktur, Forsidens betydning og rolle, kategoristruktur
  • Søkeordsstrategi, hente inn søkeordsdata, søkeordsanalyse og verktøy, kobling av URL og søkeord
  • Onpage optimalisering, tittel, URL, h1, brødtekst, bildetekst, interne lenker
  • Case, eksempler på tiltak og resultater

Hvor holdes kurset?

Kurset holdes for tiden via videoplattformen Zoom, slik at du kan delta fra hjemmekontor eller der du befinner deg. Du får tilsendt din tilgang etter du har meldt deg på.

Krav / forkunnskaper- hvem passer kurset for?

Det stilles ingen spesielle krav, annet enn interesse for temaet. Kurset passer for: Markedsførere, tekstforfattere, bedriftsledere, gründere og andre som ønsker å sette seg inn i hva søkemotoroptimalisering er, hvordan det fungerer og ikke minst hvordan du kan bruke det i din digitale strategi og markedsføring. Kurset gir deg en grunnleggende innføring i søkemotoroptimalisering (SEO).

Kurset krever at du tar med PC (og strømledning) og har tilgang til Google Analytics-konto og Google Search Console på kurset.

Det er fint om du også forbereder eller gir oss en tilbakemelding på et eller et par produktområder du spesifikt ønsker å ha fokus på slik at vi kan bruke dette som eksempel gjennom kurset.

Mål med kurset

Etter endt kurs skal du kjenne til de viktigste parametrene for å oppnå organisk rangering og kunne ta dette med deg tilbake for implementering på eget nettsted. 

Ved gjennomført kurs om søkemotoroptimalisering får du signert kursbevis som viser at du har fullført kurset og hva du har lært. Presentasjonen som benyttes sendes til deltakerne etter kurset.

Kurset vil bli fulgt opp med en 45 minutters hang-out hvor du kan stille spørsmål til kursholder ca en uke etter endt kurs.