Forside / Blogg / Leie film på Facebook?

Leie film på Facebook?

Dato publisert:

15.03.11

Kunne du tenke deg å se film på Facebook? For 30 Facebook-kreditter kan amerikanere nå leie en film i 48 timer og se den direkte i Facebook. Det er Warner Brothers som forrige uke lanserte filmutleie direkte på Facebook.Første film ut er Batman: The Dark Knight. Flere filmer kommer i månedene framover.

55la88

Warner Brothers åpner filmutleie i Facebook

Selve filmutleien skjer i denne Facebook-appen som er tilgjengelig på filmens fanside på Facebook. Betalingen gjøres som nevnt med Facebook-kreditter. For de som ikke kjenner Facebookkreditter - her er en kort forklaring:

Hva er Facebook-kreditter?


Facebook-kreditter er Facebook sin egen valuta. Du har kanskje brukt den for å kjøpe virtuelle gaver på Facebook? Den brukes nå hyppig i Facebook-spill for å kjøpe seg ekstra bonusting.

Facebook-kreditter kjøper man ved å klikke på brukerkonto, så på brukerinnstillinger og så på fanen kalt betaling.

Kjøp av Facebook-kreditter skjer via mobil, med kredittkort, gavekort eller med pay pal. Per i dag betaler du 28 kroner for 50 kreditter.Det ville altså kostet deg 17 kroner å se The Dark Knight på Facebook.

Mye tyder på at Facebook-kreditter kommer til å ta over som eneste gyldige betalingsform på Facebook om noe tid.
Fra 1. juli 2011 trår nye retningslinjer i kraft for Facebook-kreditter. Les om det på Facebook sin blogg.

Å tjene penger på fans


Warner Brothers kan selvfølgelig nå nye seere på denne måten. Jeg synes det er mer interessant å se det som en mulighet for å tjene penger på eksisterende fans. Facebook er et glimrende platform for dette:


  • Det er enkelt å treffe målgruppen/fansen
  • Det er relativt billig å distrubere innhold digitalt over internett
  • Betaling med Facebook Credits er enkelt

Facebook-fans + Facebook-app + Facebook-kreditter = kommersiell suksess?


I skrivende stund har Dark Knights filmleie-applikasjonen 41.700 brukere, dvs. 10,5% av fansene. Et imponerende tall.

Jeg tror dette er starten på en ny type kommersiell utnyttelse av fans. Kombinasjonen Facebook-fans, Facebook-app og Facebook-kreditter åpner opp nye forretningsmuligheter. Noen som vil være tidlig ute med å utnytte disse mulighetene er band og fotballag: Michael Jackson har for eksempel 30 millioner fans på Facebook. Fotballag som Manchester United og Barcelona har rundt 10 millioner. Jeg er overbevist om at vi her vil se mye god inovasjon framover.

Har du tro på filmleie på Facebook eller har du kanskje gode eksempler på at man kan tjene penger på sine fans på Facebook?