Forside / Blogg / 59 land med over 1 million facebookbrukere

59 land med over 1 million facebookbrukere

Dato publisert:

06.08.10

Mens mange av oss var på ferie rundet Facebook 500 millioner brukere på verdensbasis den 21. juli.

Det er kanskje ikke så rart at det skjedde i en periode der mange land gjennomfører ferie. Vi ser gjentatte ganger i våre trafikkrapporter at mens Google gir dårligere resultater i feriene, så holder trafikk fra Facebook seg på samme nivå som ellers. Facebook handler om sosialisering og kontakt med venner, så kanskje ikke så rart at ferietid ofte også er facebooktid.Med økningen ser mennesker fra stadig flere land ta i bruk nettsamfunnet. Facebook har nå 59 land med over 1 million brukere. dette er en økning på hele 21 land siden november i fjor. For mange land er veksten over 100 % for siste år. Vi ser en solid vekst i så godt som alle lander der Facebook er representert. Samtidig ser vi en utflatning i vekst når Facebook nærmer seg halvparten av befolkningen.

Mange husker brukertalldebatten fra Dagens Næringsliv på forsommeren, der det ble vist til overdrevne tall for Oslo og Norges brukere. Siden den gang har Facebook i det stille nedjustert de norske tallene fra 2,6 millioner til 2,3. (Det kan nevnes at tallene har relativt store svingninger; i går fant jeg 2 302 000 norske brukere, mens Facebook i dag kun oppgir å ha 2 267 000). Dette betyr likevel at omtrent halvparten av befolkningen er på Facebook, og at vi i forhold til innbyggertall er på topp 3 i verden.

I Synlighet følger vi med stor interesse med på brukertall, segmenter, aktivitetsnivå og utviklingen av Facebook. Dersom du ønsker mer informasjon for norske forhold kan du bestille vårt gratis Facebookhefte fra kontaktskjema her.

Hva tror du om Facebooks utvikling?

Blir det stadig større? Hvor er mettningspunktet? Hva kan true Facebooks suverene posisjon som verdens største nettsamfunn? Vil andre nettsamfunn kunne overta?