Forside / Tjenester / Google Consent Mode Vol 2

Implementering av Google Consent Mode Vol 2

Har du en samtykkeløsning på nettsiden, men ikke implementert Google Consent Mode 2? Fra 6. mars vil du tape data. Vi hjelper deg med implementeringen!

Google har nylig varslet om at alle som bruker Google-verktøy som Google Analytics og Google Ads fra og med 6. mars må ha implementert Google Consent Mode Volume 2 i sine samtykkeløsninger. 

De som ikke har gjort nødvendige oppdateringer vil tape konvertering- og målgruppedata i Google sine verktøy.

Hva er Google Consent Mode Vol 2?

De aller fleste har en samtykkeboks, en consent manager, tilknyttet nettstedet sitt der besøkende brukere blir bedt om å tillate eller ikke tillate cookies og datainnsamling. Google Consent Mode Vol 2 er Google sitt verktøy for å sikre at bedrifter har innhentet et gyldig samtykke og at sporing tilknyttet Google sine verktøy begrenses dersom vedkommende sier nei. 

Hvis du ikke implementerer Google Consent Mode Vol 2, vil dataen i rapporter og data du gir algoritmene for annonsering bli unøyaktige. Det igjen påvirker hvor effektiv annonseringen blir og hvilken innsikt du selv sitter igjen med. Du vil blant annet miste muligheten til remarketing og du kan ikke lenger målrette annonser mot besøkende på nettsiden.

Google Consent Mode har tidligere vært frivillig å bruke, men med Vol 2 blir det nå et krav fra Google å bruke. Fristen for å implementere dette er 6. mars 2024.

Med andre ord er det ikke noe å lure på om du bør implementere, dersom du bruker Google sine verktøy for annonsering og analyser.

Ja, jeg ønsker hjelp til å implementere Google Consent Mode Vol 2

Så flott! Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale nærmere.