Forside / Caser / Stendi: Prisvinnende video ble suksessoppskrift for BPA-rekruttering

Dato publisert:

14.06.24
Vegard soker assistenter har du det som skal til stendi small

Stendi: Prisvinnende video ble suksessoppskrift for BPA-rekruttering

I en sektor med rekrutteringsproblemer, klarte Stendi og Synlighet det umulige, nemlig å få inn 180% flere BPA-assistenter enn målet.

Ved å drive folkeopplysning på en humoristisk måte, og jobbe godt med kanalvalg, spredte kampanjen seg til både potensielle assistenter og vedtakseiere. Det har gitt resultater over all forventning. Dette er ikke bare en kampanje. Det er en historie som engasjerer, overrasker og underholder – samtidig som den gjør en forskjell i folks liv.

Assistenttørke i helsesektoren

Stendi er Norges største private leverandør av omsorgstjenester. De har et landsdekkende tilbud innen heldøgns bo- og omsorgestjenester, barnevern og brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Stendi trengte flere personlige assistenter til BPA-tjenesten sin! Det er det flere utfordringer med:

1. Få vet om BPA-ordningen. Det er 14.000 i Norge som har krav på BPA, men kun 4.000 som vet om dette. I kjølvannet får vi såkalte “BPA-flyktninger”, der pleietrengende må flytte ut fra sin hjemkommune. Å leve et verdig liv, kunne utføre aktiviteter og være med på opplevelser er noe alle fortjener å få muligheten til!

2. Helsesektoren sliter med assistenttørke. Å rekruttere søkere til assistentstillingene er ikke enkelt. En viktig del av arbeidet var å vise fram at dette er en morsom og givende jobb hvor søkeren ikke må oppfylle strenge krav.

3. Stillingsannonser er ikke nok. Gjennom rene stillingsannonser er det vanskelig å begeistre potensielle søkere. Det trengs en strategi som bruker flere kanaler, med rikere formater slik at Stendi kan bygge et nettverk av assistenter der behovene er størst og bearbeide dem over tid.

Prisvinnende video med Vegard Chairman

Budskapet fra Stendi er mer enn bare en kampanje. Det er en historie som engasjerer, overrasker og underholder – samtidig som det er folkeopplysning. Synlighet har utarbeidet konsept og idé, samt gjennomført produksjon og post-produksjon av video.

Vi møter Vegard Olsen, alias Vegard Chairman, vedtakseier og BPA-rådgiver hos Stendi. Videoen spiller på seriøsiteten til en Chairman, men med glimt i øyet. Vi setter kjente ansikter i roller som virker helt urealistiske for dem. Blandingen av seriøsitet og galgenhumor gjør at konseptet vårt skiller seg ut.

Videoen vant to sølv på ANFOs Magnet Awards, en årlig konkurranse som anerkjenner fremragende prestasjoner innen employer branding.

25 nye assistenter til Vegard Chairman

Målet var å bygge et nettverk av 25 nye assistenter til Vegard i Trondheimsområdet. Benchmark fra tidligere kampanjer i samme området er 3-5 assistenter.

Vi hadde også som mål å drive med folkeopplysning rundt BPA-tilbudet, og merkevarebygging av Stendi som privat aktør på markedet.

Spredning i et bredt spekter av kanaler

Det ble laget forskjellige kreative uttak i flere typer formater som ble distribuert i et bredt spekter av kanaler. Utvalget av kanaler ble tilpasset målgruppen og Trondheimsområdet. Alt fra betalt og organisk rekkevidde i digitale kanaler (sosiale medier, Googles Display Nettverk, YouTube), plasseringer på utendørs skjerm og plakater på fysiske lokasjoner, til pressesaker i mediene.

I samspill med Stendi stod Synlighet for rådgivning og distribusjon av de digitale annonsene.

70 assistenter og økt kjennskap nasjonalt

Kampanjen leverte hele 70 nye assistenter – hele +180% flere assistenter enn målet.

I tillegg opplever Stendi økt etterspørsel nasjonalt fra både potensielle assistenter, men også vedtakseiere. Merkevarekjennskapen har også fått seg en løft. Vi kan se at det har skjedd en økning i søk etter Stendi med +50% nasjonalt:

Grafen viser antall søk på "stendi" i Norge fra juni 2023 til mai 2024

Og hele +136% i Trondheimsområdet:

Grafen viser antall søk på "stendi" i Trondheim fra juni 2023 til mai 2024

“...her ligger det jammen meg mange timer med arbeid bak resultatene – for det er gode resultater. Om vi sammenligner med Salum (hele Norges kjendis-Salum som vant årets stillingsannonse i 2023) får Vegard desidert bedre resultater, både i form av søknader, men også strategisk posisjonering som ambassadør.

Et konkret mål er vel og bra, men enda bedre er det med en godt skrevet brief, hvor alle involverte trekker i samme retning. Rutinene til Stendi har kun blitt bedre det siste året, og mye av denne utviklingen skyldes gjengen fra Synlighet."

- Kristoffer Alderin, Markedssjef Stendi

Stendi og synlighet magnet awards small

Bilde: Markedsteamet i Stendi, Vegard Chairman og Synlighet på Magnet Awards 2024

Oppskriften på suksess

Suksessen kom først og fremst fordi vi fokuserte på levende bilder, slik at vi kunne få frem historien på en måte som vekket følelser. Humor har også vært et vellykket virkemiddel i kampanjen.

I tillegg er det viktig å påpeke at vi har testet, tunet og lærte av målgruppene og kanalene fortløpende. Vi kom med løpende tilbakemeldinger, og optimalisering ble gjort i tett dialog med Stendi under hele perioden. Slik sikret vi at kvaliteten på kreativer, formater og budsjettprioriteringer leverte til det ypperste.

Vurderer du å ta video mer i bruk i markedsføringen din, men vet ikke hvor du skal starte?