Forside / Caser / ADD+SPACE: Gjennombrudd for norsk startup - nå er appen klar for global lansering

Dato publisert:

28.09.22
306633599 570997468057225 1569055571919205782 n 1

ADD+SPACE: Gjennombrudd for norsk startup - nå er appen klar for lansering på det amerikanske markedet

Vi har alle ting vi ikke trenger i hverdagen som opptar plass. Få det lagret hos noen andre og levert på døren i løpet av 60 minutter.

Det er konseptet ADD+SPACE skal rulle ut på det globale markedet.

Add space app

Ta bilde av det du vil lagre - bestill - hold oversikt og få det levert når du trenger det.

Men først måtte de bevise at konseptet har livets rett. Målet var minst 1000 nedlastinger av appen i løpet av maksimalt tre måneder - i New York.

Klarte de det? Oh yes! Les eller se hvordan her:

Grundige forundersøkelser + datarigg for performance

Med kun tre måneder på å bevise et helt nytt konsept, fra en ukjent leverandør, i et nytt marked - var gode forundersøkelser avgjørende. Maksimal Cost per Acquisition (CPA) ble satt til 500 kr. Med andre ord. Vi måtte treffe spikeren på hodet, fort. 

Samtidig vet vi utmerket godt at gode forundersøkelser kun hjelper deg et stykke på vei. Det er gjennom testing, evaluering og implementering de virkelig gode resultatene kommer. 

En god datarigg for å kunne jobbe effektivt med performance, viste seg å være avgjørende for å nå mål.

Bred kanalmiks og helhetlig markedsføring

Kanalmiksen var variert. Den inkluderte digitale kanaler, som sosiale medier, tilstedeværelse i søk, display og epost. Den ble supplert med fysisk tilstedeværelse som inkluderte tydelig profilerte sykkelbud, field marketing ved gode lokasjoner i New York, samt flyers som ble delt ut til utvalgte målgrupper.

Digital markedsføring ble koordinert med den fysiske tilstedeværelsen og sporet for å kunne evaluere effekt. Via sporing av QR-koder på for eksempel flyere, sporet vi nedlastinger av appen direkte fra slike aktiviteter. 

Datariggen koblet sammen annonser, nettside, CRM-system og app. Google Analytics 4 var kjernen av sporingen på nettstedet og appen. Slik kunne vi fortløpende teste og justere pågående markedsaktiviteter.

Markedsføringen besto blant annet av:

  • teaserkampanje for å vekke oppmerksomhet
  • informasjonskampanjer som forklarer tjenesten
  • søkeannonser
  • organisk innhold i sosiale medier
  • digitale kampanjer rettet mot utvalgte målgrupper
  • SnapChat og App-kampanjer
  • automatisert oppfølging av leads via epost og remarketing
  • field marketing
  • flyers

Rigget for raske endringer

Kort tid ut i pilotperioden så vi at landingssiden på nettstedet ikke fikk mange nok til å laste ned appen. Målgruppen besøkte nettsiden, men få lastet ned. Undersøkelser tydet på at blant annet "call-to-action" og konseptet i seg selv var for utydelig. 

Derfor ble nettsiden redesignet med nytt uttrykk og endringer som fikk konseptet tydeligere frem. I tillgg ble kanalmiksen justert til å inkludere SnapChat i større grad, ettersom vi så at de unge responderte spesielt godt. 

"Bedrifter som klarer å rigge seg for raske endringer, stiller sterkt. Hvordan ADD+SPACE klarte å snu seg rundt og justere nettsiden, kampanjer og kommunikasjon basert på innsikt fra markedsaktiviteter var avgjørende for at vi nådde målet sammen." Kjartan Bjørkvold, kundeansvarlig i Synlighet.

Knuste måltall i pilotprosjektet

1442 lastet ned appen og registrerte seg som bruker av ADD+SPACE i pilotperioden. Kostnaden per bruker endte på kun 221 kr.

Add space antall appnedalstinger

Utvikling i antall nedastinger av appen fra mai-august 2022

"Vi fikk nedlastinger raskere enn forventet, på tross av app i BETA-modus og begrensede budsjetter. Dette var verdifulle leads for oss, som ga innsikt og nyttig læring til neste fase og videre utvikling", Fredrik Engh, CBDO ADD+SPACE

Med disse resultatene beviste vi at potensialet for en videre utrulling av tjenesten er der.