Forside / Blogg / Yoast-oppdatering: støtter nå norsk språk
Skrevet av: Gaute Nordvik

Yoast-oppdatering: støtter nå norsk språk

Dato publisert:

15.09.21
Yoast norsk oppdatering

God språkforståelse er helt essensielt når du jobber med SEO. Norsk språk har i liten grad vært en prioritet for de mest kjente SEO-verktøyene. Nå kommer Yoast med en viktig oppdatering!

Grønt lys for bøyninger og nære varianter på norsk

Har du til nå slitt med å få det grønne klarsignalet fra Yoast om at artikkelen er SEO-vennlig, vil du nå kunne få glede av oppdateringen og slippe røde lys selv om du bruker bøyninger av et fokusord, synonymer eller relaterte søkefraser. Yoast kommer nå med støtte for norsk språk.

Yoasts oppdatering er et kjærkomment tilskudd og et langt steg videre for et mye brukt verktøy blant skribenter og SEOere. Verktøyet vil garantert skape mindre frustrasjon fremover. Kanskje ser vi bedre språkflyt fra norske Yoast-brukere fremover også, om du har Premium-utgaven vel å merke.

Les mer om oppdateringen til Yoast SEO 15.6 her (yoast.com)

Les mer om oppdateringen til Yoast SEO 16.8 her (yoast.com)

Har du spørsmål om Yoast eller oppdateringen? Synlighet tester nå de nye funksjonene og deler gjerne våre erfaringer med deg.

Vis at du forstår intensjonen

Google blir stadig smartere når det kommer til å skjønne sammenhenger og tolke kontekster. I 2004 ble Latent Semantic Indexing (LSI) rullet ut som en del av algorimeoppdateringen Brandy. Det var da Google for alvor begynte å levere søkeresultater som var basert på forståelse av innhold og tematiske nabolag. 

Fokus på språkforståelse og å tolke folks intensjon bak et søk vil alltid være sentralt hos Google - og må være helt sentralt i din SEO-strategi. Du må fortløpende vurdere hvordan du omtaler produktene og tjenestene dine, hvordan du får frem fordeler, lærer bort og viser bedriftens personlighet gjennom gode formuleringer og ordvalg. 

Les også: Slik lager du en søkeordsanalyse og få tips til hvilke vurderinger du bør gjøre når du velger søkeord.

138840757 233051924992091 1366681870687674478 n

Synonymer, ulike former av ordet og relaterte ord har stor påvirkning for nøkkelordet.

Ønsker du å lære mer om hvordan du gjør en søkeordsanalyse, hvilke vurderinger du bør gjøre i valg av søkeord og hvordan du optimaliserer nettsiden din? Meld deg på SEO-kurs med en av våre spesialister. De jobber daglig med søkemotoroptimalisering for hundrevis av norske og nordiske bedrifter og deler gjerne sine erfaringer med deg.