Forside / Blogg / Tilpass innholdet i videoannonsene dine

Tilpass innholdet i videoannonsene dine

Dato publisert:

18.05.15
Nail

Spør deg selv: Ville du sett din egen videoannonse?


Nail



Du har nettopp klikket på YouTube-videoen “Top 7 reasons shoes are lame” og en reklame begynner å spille med en 5 sekunders nedtelling. De 5 sekundene er snart ferdig, klikker du “skip”- eller ser du hele reklamen?


På YouTube er det en fordel å tenke som annonsør OG forbruker.


Når en potensiell kunde kan velge å ikke se reklamen din, må du benytte de 5 sekundene riktig — få ihvertfall med navnet på produktet eller tjenesten din!


Det er også en god idé å hindre annonsen i å vises før veldig korte videoklipp. Da er seeren gjerne ikke like mottakelig for budskapet ditt.







1l R E9ie GJ Kq Yod D0 GZB7cg




Digitale videoannonser er en utmerket kanal for å øke konverteringsrater og styrke merkevaren din, særlig om annonsene vises til den riktige målgruppen.


YouTube er en del av Google Display Network, og du kan rette deg mot forbrukere basert på hvem de er, hvor de er og hva de er interessert i, f. eks menn mellom 20–34 på Fitjar eller fotballinteresserte kvinner i Fredrikstad. Alt som gjenstår er å tilpasse videoene dine til dem.


Med videoannonser på plattformer som YouTube, betaler du hver gang noen velger å se reklamen din (Cost Per View, CPV). Dette er mer effektivt, både kostnads- og målrettingsmessig, enn reklame i tradisjonelle medier.


Lurer du på forskjellige begreper innen YouTube-annonser kan du ta en kikk på denne introduksjonen til YouTube-annonsering.



Please skip this ad


Det er ulike metoder du kan utnytte mulighetene i YouTube som videoplattform. Her er to eksempler på selskaper som bruker “Skip”-knappen i YouTube til sin fordel i videoannonsene sine:




Eat 24


Eat24 er et amerikansk selskap som tilbyr matlevering på døren hele døgnet via app og nettsiden sin. Da de kjørte en videoannonse-kampanje på YouTube, oppfordret de like godt seeren til å skippe videoen under Twitter ID’en @Eat24 .


91% av seerne så hele reklamen, som hadde en solid klikkrate på 7.1%. Eat24 fikk 75% flere bestillinger mens kampanjen pågikk.



[youtube id="CQQjEbLgHi0" width="800" height="467" autoplay="no" api_params="" class=""]


Nail Communications


I en video-annonse fra Nail Communications kalt "Why are we all doing YouTube prerolls wrong?" er startkabler festet til en hundevalp og en mann holder andre enden av kablene.



“Du kan skippe denne reklamen, men da får hundevalpen støt.”


Han fester kablene til “Skip”-knappen og venter.


Det er en enkel produksjon med lavt budsjett, men budskapet og effekten slo an. Reklamen fikk 333% flere visninger enn de andre videoene deres.


[youtube id="EekcG9bQGhw" width="800" height="467" autoplay="no" api_params="" class=""]


I denne situasjonen var budskapet: “Se hele videoen og vi donerer CPV-kostnaden til et veldedig formål”. Dette fungerte godt som merkevarebygging.


Men hva om målet med videoannonsene var konverteringer og de måtte ha lagd et call-to-action som oppfordret til å kjøpe noe i en nettbutikk for å redde hundevalpen. Da ligner det mer på utpressing, og er ikke like sjarmerende.



"Rad" fra Mobiletech Bergen


“Responsible advertisement” eller “Rad”, er et interessant annonseprodukt fra Mobiletech i Bergen, som minner om videoen vi så fra Nail. Rad kombinerer reklamer med bedrifters samfunnsansvar og kobler medier, annonsører og veldedige organisasjoner sammen med sluttbrukere.


Rad 300x225



- Dette gir sluttbruker makt til selvstendig å velge å bli pitsjet produktet uten å bli «tvunget» til å se hele klippet. Problemstillingen er svært relevant i dagens mediebilde, der stadig flere sluttbrukere velger å installere ad-blockere for å velge bort reklamen som blant annet legges før videoinnholdet, sier daglig leder Christian Erichsen til Kampanje.



Erichsens tese er at konverteringsraten blir høyere enn hos vanlige videoannonser, og at avsenders omdømme styrkes gjennom assosiasjon med ett godt formål.


Engasjerte forbrukere belønner selskapet med tiden sin, kanskje et klikk til nettbutikken og alle parter kommer godt ut av det. I teorien.


Uten å ha sett produktet (testingen med Rad-reklame er ikke i gang ennå, men starter i høst på TV2.no) er det vanskelig å si hvordan dette vil fungere i Norge, men som med alt annet må det tilpasses etter avsender.


Uten å være en troverdig aktør innen samfunnsansvar, kan det hende at seeren ikke aksepterer budskapet. Selskaper som er kjent som miljøsvin bør ikke bruke “responsible advertisement” som en reklamestrategi. Det kalles “greenwashing” og selv om det ikke er lover mot sånt, så er det lett gjennomskuelig.



Snakk direkte til seeren


Å bryte gjennom “den fjerde veggen” (å henvende seg direkte til seeren) er ikke nytt i reklame, men å gjøre det interaktivt har først blitt mulig gjennom nye tekniske løsninger de siste årene.


Det finnes flere gode eksempler på denne type prerolls, blant dem Volkswagens “Automatic Skip Ad”, GEICOs Unskippable”-serie og Burger Kings 64 episoders lange serie “Anti-Prerolls”.


Slike "metareklamer" har god effekt fordi det er uventet og morsomt, når det gjøres riktig. Det er essensielt en reklame som forstår at du synes reklame er kjedelig og vil skippe den!



[youtube id="vSpGEjdIN1Y" width="800" height="467" autoplay="no" api_params="" class=""]


Omega Pharma-eide Wartner Norge har en Trueview-annonse kalt “En liten film om vorter”. I skrivende stund har den over 140 000 visninger på YouTube, i går hadde den 120 000. Det er vanlig at flesteparten av visninger på reklamekanaler kommer fra TrueView-visninger, og ikke brukere som har klikket seg inn på kanalen deres.


Husk at du kun må betale for en annonsevisning om seeren har sett 30 sekunder eller hele reklamen.



[youtube id="z6oKhvaxiuM" width="800" height="467" autoplay="no" api_params="" class=""]


Det betyr at nærmere 150 000 nordmenn har valgt å se en reklamefilm om vorter uten å klikke “skip” — en fantastisk setning for alle markedsførere.


Som i de andre eksemplene, snakker videoen direkte til seeren. Den foreslår at seeren, i stedet for å se annonsen, kan gå å se på de andre videoene i serien.


Annonsen er en del av en videoserie som er ment å informere, ikke å skape konverteringer. Kampanjens mål er å få seeren til å huske produktnavnet “Wartner”.


Om du klikker på “infokortet” øverst i hjørnet kan du velge å gå til landingssiden, som heller ikke er en kjøpsside. YouTube sine egne verktøy benyttes aktivt av Wartner for å sende seeren videre.


1ns8 J6tz GC Dw ZD Hs5 Us93 WA







Hvordan formidler du budskapet ditt? Tar du i bruk mulighetene som finnes i YouTube som videoplattform? Tenk gjennom dine egne medievaner som forbruker og spør deg selv igjen:



Ville du sett din egen videoannonse?


Tirsdag 19. Mai i Oslo og onsdag 20. Mai i Bergen, er det gratis frokostmøte hvor du kan lære mer om YouTube og hvordan du kan lykkes med annonseringen der!

Rekker du ikke frokostmøte, eller gikk du glipp av det? Synlighet holder regelmessige frokostmøter gratis sammen med viktige aktører i bransjen. Meld deg på nyhetsbrev og få beskjed neste gang vi setter opp frokostmøter i Oslo, Bergen eller Trondheim!