- Dette gir sluttbruker makt til selvstendig å velge å bli pitsjet produktet uten å bli «tvunget» til å se hele klippet. Problemstillingen er svært relevant i dagens mediebilde, der stadig flere sluttbrukere velger å installere ad-blockere for å velge bort reklamen som blant annet legges før videoinnholdet, sier daglig leder Christian Erichsen til Kampanje.
Erichsens tese er at konverteringsraten blir høyere enn hos vanlige videoannonser, og at avsenders omdømme styrkes gjennom assosiasjon med ett godt formål.
Engasjerte forbrukere belønner selskapet med tiden sin, kanskje et klikk til nettbutikken og alle parter kommer godt ut av det. I teorien.
Uten å ha sett produktet (testingen med Rad-reklame er ikke i gang ennå, men starter i høst på TV2.no) er det vanskelig å si hvordan dette vil fungere i Norge, men som med alt annet må det tilpasses etter avsender.
Uten å være en troverdig aktør innen samfunnsansvar, kan det hende at seeren ikke aksepterer budskapet. Selskaper som er kjent som miljøsvin bør ikke bruke “responsible advertisement” som en reklamestrategi. Det kalles “greenwashing” og selv om det ikke er lover mot sånt, så er det lett gjennomskuelig.
Snakk direkte til seeren
Å bryte gjennom “den fjerde veggen” (å henvende seg direkte til seeren) er ikke nytt i reklame, men å gjøre det interaktivt har først blitt mulig gjennom nye tekniske løsninger de siste årene.
Det finnes flere gode eksempler på denne type prerolls, blant dem Volkswagens “Automatic Skip Ad”, GEICOs “Unskippable”-serie og Burger Kings 64 episoders lange serie “Anti-Prerolls”.
Slike "metareklamer" har god effekt fordi det er uventet og morsomt, når det gjøres riktig. Det er essensielt en reklame som forstår at du synes reklame er kjedelig og vil skippe den!
[youtube id="vSpGEjdIN1Y" width="800" height="467" autoplay="no" api_params="" class=""]
Omega Pharma-eide Wartner Norge har en Trueview-annonse kalt “En liten film om vorter”. I skrivende stund har den over 140 000 visninger på YouTube, i går hadde den 120 000. Det er vanlig at flesteparten av visninger på reklamekanaler kommer fra TrueView-visninger, og ikke brukere som har klikket seg inn på kanalen deres.
Husk at du kun må betale for en annonsevisning om seeren har sett 30 sekunder eller hele reklamen.
[youtube id="z6oKhvaxiuM" width="800" height="467" autoplay="no" api_params="" class=""]
Det betyr at nærmere 150 000 nordmenn har valgt å se en reklamefilm om vorter uten å klikke “skip” — en fantastisk setning for alle markedsførere.
Som i de andre eksemplene, snakker videoen direkte til seeren. Den foreslår at seeren, i stedet for å se annonsen, kan gå å se på de andre videoene i serien.
Annonsen er en del av en videoserie som er ment å informere, ikke å skape konverteringer. Kampanjens mål er å få seeren til å huske produktnavnet “Wartner”.
Om du klikker på “infokortet” øverst i hjørnet kan du velge å gå til landingssiden, som heller ikke er en kjøpsside. YouTube sine egne verktøy benyttes aktivt av Wartner for å sende seeren videre.