Forside / Blogg / Så mange Googler med mobilen

Så mange Googler med mobilen

Dato publisert:

17.10.14
Du har sikkert hørt det før og sjansen for at du er en del av årsaken er også stor.

Andelen trafikk fra mobile enheter - smarttelefoner og nettbrett - vokser kraftig. Og det er ingen tegn på at utviklingen skal stoppe.

Antallet mobiler og nettbrett er nå så stor at bedrifter som ikke tar høyde for - og er tilpasset - mobile enheter går glipp av mange brukere. Det er fortsatt forskjeller mellom bransjer og hvordan vi bruker mobilen.

Tall fra Google viser av nesten 1 av 2 søker og er innom et sosialt nettverk hver uke, mens over halvparten av oss sjekker mail.

Dette brukes mobilen til

I Norge er bruken av nettbrett høyere enn i de fleste andre land. Dermed er ofte andelen trafikk fra mobiler og nettbrett på over 50 prosent. Enkelte nettbutikker har så mye som 70 prosent av trafikken fra mobiler og nettbrett.Nettbrett er blitt «sofagrisen»


Vi er alle forskjellige og bruken av mobiler varierer naturligvis fra person til person og gjennom året, uken og døgnet. Men statistikken viser at 3 av 4 nordmenn bruker mer enn en PC for å få tilgang til Internett.


Midt på dagen er fortsatt PC'en mest brukt, mens både om morgenen og ikke minst om kvelden kommer mobilen og nettbrettet frem. Legg spesielt merke til hvordan bruken av nettbrett er dominerende på kvelden.


Når du skal markedsføre deg er dette viktig å huske på og gjør at du kan skape bedre resultater ved å tilrettelegge for - og rette deg mot - enheten nettbrett. På den andre siden vil dette si at bedrifter som ikke legger til rette for brukere på mobileenheter går glipp av store verdier.


Derfor, selv om det kan virke kostbart å gjøre nettsiden din responsivt - slik at den tilpasser seg etter hvilken enhet den blir vist på, er det fult mulig at du tjener inn den utgiften igjen.


Vi som hjelper bedrifter med både (riktig) trafikk, økt synlighet og salg - har en mye vanskeligere oppgave om nettstedet ikke er tilpasset for mobiler og nettbrett. Et naturlig råd vil da ofte være å gi nettstedet et responsivt design.


Med tallene over mener vi at det ikke lengre er noen unnskyldning for å ikke prioritere dette i den digitale markedsføringen.


Er du i tvil om hvor mye trafikk du har fra mobiler og nettbrett kan Synlighet hjelpe deg med webanalyse og strategier for å tiltrekke deg riktig trafikk.


PS: Se rundt deg neste gang du sitter på bussen, trikken eller på en café og legg merke til hvor mange som sitter på mobilen...
Kilde: Google Norge og Synlighet.no