Forside / Blogg / Søkemotorkrigen: Gule Sider vs. Google?

Søkemotorkrigen: Gule Sider vs. Google?

Dato publisert:

03.09.10

Dato oppdatert:

05.04.23

Her om dagen ble min gode kollega Morten oppmerksom på en mulig feil hos GuleSider.no


Ingen av oss bruker Gule Sider veldig ofte, men det er et greit verktøy når man ikke finner telefonnummer på hjemmesiden til et firma eller bedrift man ønsker å kontakte. Men når så et søk på Gule Sider ikke fører frem prøver man gjerne Google. I Firefox er dette lett tilgjengelig i eget søkefelt oppe til høyre. Vi opplever da at Gule Sider overstyrer, og sender deg tilbake til eget søkeresultat. Det samme skjer om vi prøver å gå til google via adresselinjen. Først når vi åpner en ny fane kommer vi videre til Google.Se video hvor vi prøver å finne telefonnummeret til den nye restauranten Alfred, oppkalt etter Alfred Nobel, i fredssenteret i Oslo.

For å være sikre på at dette ikke er en intern feil, testet vi litt rundt og opplevd samme problem fra ulike nettverk og systemer. Siden dette er noe som egentlig ikke skal skje spør vi oss om det er Gule Sider som har oppdaget en feil hos enkelte nettlesere og bevisst har stengt Google, eller om det er et tilfeldig resultat av dårlig kode.

I Synlighet mener vi at dette uansett er uheldig for Gule Sider. Det eneste slike resultater fører til er irritasjon hos brukere som igjen fører til reduserte sjanser for fremtidig bruk av Gule Sider. Hvis Gule Sider skal ta opp kampen mot Google (eller andre) så bør de først og fremst fokusere på det som skiller tjenesten fra andre, og gjøre det så bra som mulig, ikke stenge brukere inne.

Hva mener du? –Er dette en tilfeldig feil, eller en bevisst strategi?