Forside / Blogg / Markedsføring på YouTube | Utnytter du mulighetene godt nok?
Skrevet av: Katinka Sletten

Markedsføring på YouTube | Utnytter du mulighetene godt nok?

Markedsføring på YouTube. Utnytter du mulighetene godt nok?

Nå ut til nye og eksisterende kunder på YouTube med tekstannonser, bannerannonser, eller videoannonser. Daglig ser vi flere hundre millioner timer med video på YouTube. Over 1,6 millioner nordmenn bruker YouTube ukentlig eller oftere. Vær til stede der målgruppen din er!

Annonsering på YouTube

YouTube er verdens nest største søkemotor, og et nettsted hvor den norske befolkningen i større og større grad henter sine impulser. YouTube-annonsering gir muligheten til å formidle ønsket budskap på den sterkeste måten, nemlig ved hjelp av video.

YouTube har mange målrettingsmetoder som sørger for at du kan nå akkurat den målgruppen som er interessert i å høre fra deg. Du kan for eksempel målrette mot demografi, geografi, interesser, søkefraser, innhold, kanaler, videoer m.m. Med andre ord har du større kontroll over hvem som får se videoannonsen din enn du har ved klassisk TV- eller radioreklame.

Annonsering i YouTube har ingen oppstartskostnader eller fastpris. Du kan bruke så mye eller lite midler du ønsker på annonseringen. Avhengig av annonsetype, betaler du enten per visning av videoannonsen, eller per klikk på annonsen.

Annonseformater tilpasset kampanjemål

I YouTube finnes det mange ulike annonsetyper, fra videoannonser og klassiske tekstannonser, til bannere. Du kan velge akkurat det formatet som passer best til ditt budskap og det målet kampanjen skal oppnå.

De ulike annonseformatene som finnes er:

  1. Bannerannonser
  2. Overleggsannonser
  3. Videoannonser (kan hoppes over)
  4. Videoannonser (kan ikke hoppes over)
  5. Break-bumper-annonser
  6. Sponsede overleggskort


De ulike annonseformatene til YouTube har forskjellige egenskaper og muligheter.

Ta kontakt for en prat om markedsføring på YouTube

Er du klar for å videreutvikle din bedrifts markedsføring med YouTube i kanalmiksen? Ta kontakt med oss for en prat om muligheter for din bedrift! Vi har erfarne og sertifiserte medarbeidere innen videoannonsering som vil hjelpe deg å oppnå gode resultater på YouTube.

Ta kontakt for en prat om YouTube