Forside / Blogg / LinkedIn - Fakta og statistikk

LinkedIn - Fakta og statistikk

Dato publisert:

16.06.22
Linked In fakta og statistikk Toppbilde

Har du ikke utforsket LinkedIn-universet enda, eller er du nysgjerrig på om denne plattformen er for deg og hvordan den kan hjelpe deg vokse? Da skal du lese videre.

Plattformen for karriere-fokuserte og B2B-markedsførere

LinkedIn er plattformen for karriere-fokuserte, og de som er opptatt av fag- og karriereutvikling. Den er spesielt egnet for B2B-bedrifter og jobbsøkere. Hele 94% av B2B-markedsførere drar fordel av LinkedIn. Innholdet som blir publisert, blir vurdert til å være 3 ganger mer pålitelig enn innhold på andre sosiale nettverk. 

6 av 10 søker aktivt etter bransjenytt

Ønsker du å bygge opp en merkevare og nå ut til andre bedrifter er dette plattformen å investere tiden din i. Av de aktive brukerne på LinkedIn søker 6 av 10 aktivt etter bransjenytt, og mange av disse er beslutningstakere.

Hvem er på LinkedIn?

LinkedIn er en voksende plattform hvor hele 1,15 mill har profil i Norge. I Norge har 31% av menn profil vs. 24% kvinner.
(IPSOS)

Populær blant studenter og personer med høyere utdannelse

Plattformen er populær blant studenter, og nyere statistikk viser at 50% av brukerne har en bachelor eller høyere utdannelse. Bare 10% av brukerne har ingen eller lavere utdannelse.

Flest menn 50+ innenfor finans og markedsføring

Menn i aldersgruppen 50+ er høyest representert blant brukerne med 46% i Norge. De høyeste representerte brukerprofilene som er registrert, arbeider innenfor finans og markedsføring. Det er en høy representasjon av topp-leder.

LinkedIn står for 50% av den sosiale trafikken til B2B-nettsteder og blogger

Facebook, LinkedIn og Twitter står tilsammen for 90% av den sosiale trafikken til B2B-nettsteder og blogger. LinkedIn står alene for halvparten av dette. Dette gjør LinkedIn til den plattformen du bør fokusere på, dersom målet er å få leads til din bedrift.

Lær hvordan du og din bedrift lykkes på LinkedIn

Topp sosiale medier i Norge 1

Grafen viser hvilke sosiale medier flest nordmenn over 18 år har opprettet profil i. Oppdaterte tall fra Q1 2022. (IPSOS)

Autentisk innhold kan gi stor uttelling på LinkedIn

Hver uke har LinkedIn 9 milliarder visninger i nyhetsfeeden. Av totalt 850 millioner brukere i verden anslår Linkedin at ca. 1% av disse deler innhold ukentlig. 

Gjennomsnittlig tilbringer brukere kun 17 minutter på plattformen månedlig. Derfor kreves det at du publiserer nyttig og autentisk innhold. Legger du ned innsatsen, kan uttellingen bli fenomenal.

Lurer du på hvordan innleggene dine gjør det? Sjekk ut LinkedIn SSI for å se din score.

Les også: 20 grep som gir deg fart på LinkedIn

Ofte stilte spørsmål:

Hvor mange bruker LinkedIn?

Det er registrert 850 millioner brukere i verden og 1,15 millioner i Norge.

Hvorfor bruke LinkedIn?

LinkedIn er en profesjonell plattform som benyttes av bedrifter og privatpersoner. Den er assosiert med profesjonelt innhold. Dette er en kanal mange bedrifter bør benytte seg av. 

Annonsering på LinkedIn passer spesielt godt for deg som skal rekruttere eller nå ut til beslutningstakere i et B2B-market.

Kan man se hvem som har være inne på LinkedIn?

Du kan se hvem som har vært inne på LinkedIn-profilen din gjennom siden “hvem har sett på profilen din”. Her vil du finne informasjon om besøkeren basert på profilsøkerens personverninnstillinger. Informasjonen vil bli vist på tre ulike måter:

  • Besøkerens navn, overskrift, beliggenhet og bransje.

  • Besøkerens private profilegenskaper. For eksempel: stillingstittel, bedrift, skole og bransje.

  • Hvis det kommer opp “LinkedIn-medlem” har dette medlemmet valgt privat modus i personverninnstillingene.

Ny på LinkedIn?

Hva bør du tenke på før du starter å publisere innhold:

1. Skap en rød tråd

Lag en strategi der du velger hva du skal fokusere på for din side eller bedrift.

Vurder dette:

  • Hva kan målgruppen forvente å se fra deg?
  • Hvordan skriver/snakker du til denne målgruppen?
  • Hvor ofte skal du poste?
  • Hvilket visuelt uttrykk skal profilen ha?

2. Vær konsekvent

Sørg for å poste regelmessig. Følg strategien du har pekt deg ut, men test gjerne underveis. På denne måten blir målgruppen kjent med deg, og vil bli vant til å se deg i nyhetsfeeden. Husk å justere i strategi- dokumentene etterhvert som du tester.

3. Ha en plan

Lag en posteplan som kan hjelpe deg med å publisere innhold regelmessig og for å følge strategien. En posteplan kan bidra til kreativitet, inspirasjon og mindre akutt stress rundt det å poste et innlegg.

Og til slutt, bruk litt ekstra tid på å lese igjennom posten før du publiserer. Dersom du redigerer posten din i løpet av første timen etter at den er publisert, kan det føre til at du mister 15% av rekkevidden din.

Ønsker du hjelp til å utnytte mulighetene LinkedIn gir for din bedrift?