Leger Uten Grenser velger Synlighet
Dato publisert:
Leger Uten Grenser er kjent for sitt medisinske arbeid i krigs- og kriserammede områder og er en av de viktigste hjelpeorganisasjonene i verden. Til å rådgi og bistå i arbeidet med å møte givere via nett, har Leger Uten Grenser igjen valgt Synlighet som partner og leverandør.
– Vi er både utrolig glad og stolt, men også ydmyk over at vi igjen er valgt til å hjelpe Leger Uten Grenser med å oppnå vekst på nett! Det er et oppdrag vi har hatt mye glede av tidligere, og som vi er klare for å kaste oss over igjen, sier byråleder i Oslo, Øystein Opperud.
Deler av avtalen er Pro bono - det vil si at Synlighet står for halvparten av arbeidet fra egen lomme.
– Vi tror sterkt på det Leger Uten Grenser representerer og bistår med i verden. Å hjelpe dem i arbeidet med verving av nye givere er meningsfylt, og vi er takknemlige for muligheten til å bistå med det viktige arbeidet Leger Uten Grenser gjør. Det skal bli fantastisk moro å fortsette der vi slapp, sier Opperud.
- Synlighet forstår hensynene vi må ta
Fra venstre: Øystein S. Opperud (Synlighet), Jenny Kjus Skaret, Hege Ramslie, Kristine Holst (Leger Uten Grenser), Vegard Garder (Synlighet)
– Markedet blir stadig mer utfordrende. Det å skulle beholde identiteten vår i en støyende digital verden hvor det er om å gjøre å skrike høyest for å få oppmerksomheten kan være etisk utfordrende for oss. Tilliten vi har må vi aldri gå på kompromiss med, og vi kan derfor ikke alltid ta de vanlige markedsføringsgrepene for å få oppmerksomhet, sier Jenny Kjus Skaret, Digital marketing specialist i Leger Uten Grenser.
Leger Uten Grenser valgte Synlighet som sin leverandør av digital markedsføring igjen, med et mål om å øke den digitale synligheten, snakke ut om glemte kriser og samle inn midler til felt.
– Synlighet ble godt kjent med oss i løpet av den første delen av samarbeidet vårt, og forstår hensynene vi må ta. De har gitt gode strategiske råd samtidig som de har hjulpet oss med digitalt «hygiene»-arbeid. Derfor er vi veldig glad for å gjenoppta samarbeidet, forteller Kjus Skaret videre.
Avhengig av faste givere
Leger Uten Grenser søker ikke om statlige midler. Inntektene som organisasjonen får inn er nesten utelukkende (96%) fra private givere. Leger Uten Grenser er derfor avhengig av å nå ut til flere faste givere i privatmarkedet, også via digitale kanaler, som også er målet for 2020.
I tillegg til alle mål og planer for 2020 er det viktig å opprettholde tilliten og omdømmet Leger Uten Grenser har i befolkningen.
– I en norsk tillitsundersøkelse, gjennomført av TNS Gallup, viste det seg at vi ligger på andreplass når påstanden «Disse synes jeg er mest tillitsvekkende» kom. På førsteplass kom NRK og på tredjeplass var Kong Harald. Dette er noe vi er stolte av og ønsker å ivareta.
Ønsker du å holde deg oppdatert på nyheter og muligheter innen digital markedsføring? Meld deg på vårt nyhetsbrev fra footeren nederst på nettsiden.