Forside / Blogg / Klikk her: I den virkelige verden

Klikk her: I den virkelige verden

Dato publisert:

10.03.11

Sosiale medier integreres mer og mer i den fysiske verden. Etter Twitterspeilet i klesbutikker er det nå mulig å "like" et teater på Facebook ved bruk av en fysisk "likeknapp". Jeg må si at jeg ved første øyekast tenkte at det var en tungvint måte å bruke Facebook places eller Foursquare på. Men det er det ikke.Det som er annerledes her er at det plasseres flere likeknapper. Slik er det mulig å like bestemte forestillinger og aktiviteter, og ikke bare å "sjekke inn". Det å like fysisk skjer slik: Alle besøkende får en nøkkelring med chip. Chipen blir så koblet opp til Facebookkontoen. Ved å bevege nøkkelringen langs Facebookterminalen ser Facebookvennene hva besøkende har sett inkludert et bilde og en link til ytterlige informasjon.

Sowisocial, bedriften som leverer nøkkelringene, mener at online og offline vil blande seg stadig mer: ”De fleste posts på Facebook handler jo om ekte erfaringer, så det er logisk å like dem også i det ekte livet.” De spår økt bruk av tilpasningen på kinoer, festivaler, restauranter og museer.

For noen år siden hadde jeg trodd på det, men det med nøkkelringen virker litt gammeldags når vi ser at QR kode blir brukt stadig oftere. På tiden å bytte ut nøkkelringen med noe bedre? Absolutt! Men jeg har tro på denne blandingen av online og offline. Gjør du?