Forside / Blogg / Juleforberedelsene begynner tidlig på Google

Juleforberedelsene begynner tidlig på Google

Dato publisert:

18.10.12
Gavetips1
November og desember er toppmånedene for søk etter gavetips og julerelatert innhold på Google. I jakten på de siste julegavene gjennomfører nordmenn flere søk på disse emnene siste uken før jul enn noen annen gang på året. Noen enkle grep kan sikre at denne søketrafikken kommer til ditt nettsted.

For å sikre at en andel av søketrafikken i julesesongen kommer til nettopp ditt nettsted er det viktig å begynne tidlig med planlegging og tilrettelegging. Søkemotorene trenger tid for å finne og rangere nytt innhold, så hvis du skal lansere eget innhold på nettsidene i forbindelse med julehandelen er det viktig å få dette ut tidlig. Det er også viktig å sikre at innholdet og nettsidene er godt tilrettelagt for søkemotorene slik at de har mulighet for en høy rangering.

Les mer om SEO og kontakt oss for mer informasjon.Gavetips1 1024x336


Det er også viktig å klargjøre kampanjene på betalt søk. Annonsetekster må oppdateres, julespesifikke kampanjer klagjøres og budsjetter avstemmes for å være tilpasset en periode med høyere etterspørsel. For nettbutikker vil det også være viktig å vurdere bruk av longtail markedsføring i sine annonsekampanjer. Longtail markedsføring i søkemotorene går ut på å tilby ett søkeresultat som er så nært opp til det nettbrukerne søker etter som mulig. Dette vil sikre god mulighet for å være synlig på søk etter spesifikke produkter, noe som igjen øker muligheten for salg. Hvis det søkes etter Samsung Galaxy S3 hvit vil det beste søkeresultatet være nettopp en annonse for dette produktet.

For en stor nettbutikk kan en satsing på long-tail medføre behov for å bygge ut omfattende kampanjer med større behov for løpende oppdatering. Synlighet tilbyr løsninger for å gjøre oppsett og drift av disse kampanjene på en effektiv og lønnsom måte, slik at våre kunder skal kunne være tilstede på søk etter de produktene de til enhver tid har tilgjengelig i nettbutikkene sine.

Kontakt oss for mer informasjon om longtail markedsføring på AdWords.

Ha en søkbar jul!