Forside / Blogg / Internship: Best læring ved å løse ekte oppgaver

Best læring ved å løse ekte oppgaver

Dato publisert:

04.05.22

Dato oppdatert:

05.04.23
Internship Thomas Blogg Toppbilde 1200 628 px

Hvordan er det å være intern hos Synlighet

Hils på Thomas Stavø Johnstone! Thomas har tidligere gått på Norsk fotofagskole, og går nå siste året av en Bachelor i “Medier og kommunikasjon” på Oslo Metropolitan University (OsloMet). I 2022 har Thomas vært intern i Synlighet, hvor han har jobbet med søkemotoroptimalisering (SEO).

Her forteller Thomas om sin opplevelse som intern i Synlighet:

Hva er et “perfekt” internship”?

Det å finne det “perfekte” internshipet kan være vanskelig. Noen arbeidsplasser ser kun etter studenter til å gjøre “drittoppgavene” for dem. Andre bedrifter er så store at du ikke får muligheten til å bryne deg på seriøse oppgaver. I motsatt ende av skalaen kan du ende opp som intern hos en så liten bedrift at selv om arbeidsoppgavene er seriøse og interessante, er det ingen der til å lære av eller gi deg støtte i arbeidet.

Her mener jeg Synlighet har funnet den perfekte balansen. De ansatte i Synlighet har mye kunnskap, så det finnes alltid noen å lære av eller få innspill fra. Fokuset er på å finne balansen mellom hvordan du selv som intern ønsker å utvikle deg, og det du faktisk er klar for å håndtere.

For meg betydde dette at jeg fikk jobbe med oppgaver som var til hjelp for ekte kunder. Men selv om det var seriøse arbeidsoppgaver, følte jeg aldri noe press. Det var alltid hjelp å få når jeg trengte det.

Hvordan foregår et internship hos Synlighet

Synlighets sin modell bygger på at du som intern får en fadder - en annen ansatt hos Synlighet som har hovedansvar for din videreutvikling. I begynnelsen snakket jeg og min fadder, Kjartan Bjørkvold, om hva jeg ønsket å få ut av internshipet mitt. Deretter satte vi opp en plan for hvordan vi best kunne oppnå det ønsket. 

I ukentlige møter satte vi opp arbeidsoppgaver for den nærmeste tiden framover. Utover det stod jeg mye på egne ben - noe jeg selv ønsket. Jeg satte veldig stor pris på at jeg fikk jobbe selvstendig med de oppgavene jeg fikk tildelt. Det var mulig for meg å påvirke i stor grad hvordan uken min ville se ut, og samtidig var det alltid noen tilstede hvis jeg trengte hjelp.

Faglig dybde hos Synlighet

Synlighet er et byrå som leverer innenfor flere fagområder. De har egne spesialister innenfor annonsering, data og innsikt, digital strategi, søkemotoroptimalisering og innhold, sosiale medier og kreativer.

I min naivitet, trodde jeg at jeg skulle ha tid til å lære om alle fagområdene. Men det var før jeg hadde lært hvor stort fagområde søkemotoroptimalisering faktisk er. 

Google har over 200 faktorer de ser på når de bestemmer hvordan en nettside skal rangere på et gitt søkeord. Alle disse 200 faktorene kan du påvirke for å skape høyere rangering for nettsiden du jobber med. 

En av de tingen som har slått meg mest i løpet av internshipet mitt, er hvor utrolig mye som faller inn under søkemotoroptimaliseringsfeltet - alt fra å optimalisere nettsiden, Universell Utforming, tittel og struktur, for å nevne noen få elementer. Synlighet åpnet øynene mine for hvor mye det er å lære (og hvor lite jeg egentlig kunne). Siden dette fagfeltet er så variert og stort, hadde jeg nye utfordringer ganske ofte. Det gjorde at det ikke var mange kjedelig øyeblikk på jobben.

Internshipet som ble fast ansettelse

En av verdiene til Synlighet er “Bli best sammen", og jeg vil vektlegge siste delen - altså sammen. Det som virkelig har vært en av de beste tingene med internship i Synlighet har vært folkene. Her ble jeg tatt imot som en del av gjengen fra første stund. Det skapte et trygt miljø der jeg kunne prøve og feile, men likevel være trygg.

“Bli best sammen" er en av hovedgrunnene til at når jeg fikk tilbud om fast stilling hos Synlighet, var det ikke en vanskelig sak å takke ja. Jeg vet at jeg har mye igjen å lære om søkemotoroptimalisering, så jeg gleder meg til å kunne videreutvikle mine ferdigheter sammen med de fantastiske folkene i Synlighet.

Thomas begynte å jobbe 50% i Synlighet fra 1. april 2022, og vil tiltre i 100%-stilling etter endt studie 1. juli 2022.

Kunne du tenke deg å bli intern i Synlighet?