Forside / Blogg / Google blir fjortis – og du får gavene!

Google blir fjortis – og du får gavene!

Dato publisert:

29.08.12
I Stock 000018569644 Small

7. september fyller Google 14 år. Mange 14 åringer er temmelig kravstore, men Google som fjortis er faktisk både sjenerøs og gavemild. Her deles det rundhåndet ut gratistjenester til både bedrifter og privatpersoner. Har din bedrift forsynt seg av hele Googles gavebord?

Google –søkemotoren


Det var jo her det startet. En søkemotor som nå er verdens desidert ledende. Google vil gjøre mest mulig informasjon om din bedrift tilgjengelig gratis. De byr på en rekke tips om hvordan du bør oppføre deg for å være best mulig synlig i Google. Søkemotoroptimalisering er viktig, du bør hente den trafikken du kan fra Google gratis. Det er egentlig ikke noe hokus, bokus, men det er et håndverk som kan være tidkrevende. Vi i Synlighet hjelper deg gjerne, enten med et kurs i søkemotoroptimalisering eller ved å gjøre den faktiske jobben.

Google+
Gjør du et søk etter for eksempel restaurant Bergen får du opp restaurantene plassert på et kart, med anmeldelser fra brukerne og karakterer lett tilgjengelig.


Klikker jeg her på 13 Google-anmeldelser under Potetkjelleren Restaurant kommer jeg til Potetkjellerens Google+ side.

Google har plassert alle norske virksomheter ”på kartet”, gitt disse en Google+ side og begynt å fylle den med informasjon. Advokater, tannleger, puber og flyplasser har nå en Google+ side, men de færreste har tatt den i bruk. Du kan nemlig overta Google+ siden til din virksomhet og bygge ut denne. Google+ siden er gratis og du bør benytte den nettopp fordi den blir så synlig på søk. Litt nyttig informasjon fra Google finner du her (Jada, vi i Synlighet kan greiene, vi hjelper deg gjerne!)

Google AdWords
Adwords er annonsene i Google. Bejublet for en prismodell som gjør at de plasseres relevant i forhold til hvor brukeren er og hva hun søker på. Dette er vel ikke gratis sier du kanskje? Nei, det er jo ikke det, men terskelen for å prøvd AdWords er svært lav. Google tar kun betalt når noen klikker på annonsen din, ikke for å vise den frem og de byr på tidenes mest målrettete annonsering. Skal du selge øredobber i hvitt gull kan vi vise annonsen kun til de som søker etter nettopp øredobber i hvitt gull. Litt om hvordan Synlighet kan hjelpe deg å selge øredobber og alt annet via Google annonsering kan du lese her.

Google Analytics
Det er kanskje litt nerdete å være ekstra glade i et nettanalyseverktøy, men i Synlighet elsker vi Google Analytics! Ved hjelp av Analytics kan du ha fingeren på pulsen til nettstedet ditt. Hvor mange besøkende har hver enkelt side på nettstedet? Hvor kommer de fra? Hva gjør de der? Å sette opp såkalt konverteringssporing er særlig verdifullt, slik kan du finne ut hvor mange av de som klikker på en av annonsene dine som ender med å kjøpe noe i nettbutikken din, bestille en brosjyre, fylle ut et skjema eller alle andre aktiviteter du ønsker å måle. Hos Synlighet har vi flere rådgivere som er sertifisert av Google – Google Analytics Qualified Indididuals. Vi hjelper deg gjerne å sette opp et profesjonelt Google Analytics dashboard som viser alle viktige nøkkeltall for nettrafikken din.

Google Dokumenter
La Google passe på alle dokumentene dine, wordfiler, regneark og PowerPoint. Ved å bruke Google Dokumenter har du alltid dokumentene lett tilgjengelig og det er lett å dele med hvem du vil. Når vi i Synlighet deler dokumenter internt bruker vi Google. Vi kan også bruke tjenesten i samarbeid med kunder. Noen ganger lager vi kanskje en markedsplan som både kunden og vi har tilgang til og kan redigere. Samhandling er langt lettere via Google Dokumenter. Mindre å gjøre for en intern-it avdeling og en lettere hverdag for deg!

Gmail
Gmail er gratis, enkelt, brukervennlig og med svært stor lagringskapasitet. Du kan også lage en bedriftstilpasset variant. Det er for eksempel Google som håndterer mailen til Synlighet, ønsker du å sende en e-post til grimmert@synlighet.no er det min Gmail-konto du kommer til.

YouTube


Allerde som 8 åring brukte Google noen av sine først opptjente lommepenger til å kjøpe YouTube. Her sier Google gratis velkommen til alt du har av film og video. Dyre reklamefilmer og enkle instruksjonsvideoer kan enkelt gjøres gratis tilgjengelig for verden via YouTube. Her kan bedriften også opprette sin egen kanal.

Var dette alt? Langt i fra! Vi har jo blant annet Google Earth, Google Chrome, Blogger, Google Books, Google Translate, Google News, Google Goggles og Google Wallet. Mange vil være nyttige verktøy for deg og din virksomhet. Med Google har du alltid lett for hånden en kalkulator og en oppdatert valutakalkulator

Kan man si noe negativt om Google? Selvsagt! Men man gjør jo ikke det når det nærmer seg bursdagsselskap, da skal man heller Do a barrel roll (klikk på lenken, gjør det!) og glede seg over at det finnes lekene tenåringer som tilbyr oss mye gratis.