Forside / Blogg / Flere nyheter i nye Google Analytics

Flere nyheter i nye Google Analytics

Dato publisert:

12.04.11

Vi har tidliger skrevet om den hva som er nytt i Google Analytics. Nå har Google sluppet mere nytt i beta-versjonen. Siste nytt er mulighet for å knytte mål til aktiviteter/events som du sporer. Dermed kan du lage et mål ut fra hvor mange som har lastet ned en PDF, klikket på en mail-adresse eller sett en video. Du kan til og med lage et mål ut fra hvor mange som har sett eksempelvis mer en 20 sekunder av videoen. Har du mye Flash på nettsiden din, kan du nå også lage mål av interaksjon i Flash-objektene.Mye av dette har vært mulig før ved å sette opp virtuelle sidevisninger ved klikk på elementer. Dette har derimot blåst opp antall sidevisninger i Google Analytics statistikken og er derfor ikke helt god praksis.

Oppsettet av mål er enkelt når du har fått på plass event-tracking/aktivitetsporing. Event-tracking derimot kan for mange være litt vrient å sette opp. Om du er interessert, kan du her lese om hvordan du setter opp event-tracking.

Når sporingen er på plass kan du i den nye Google Analytics versjonen enkelt sette opp mål:Det kommer garantert flere nyheter framover og vi vil fortsette å holde deg oppdatert om det som kommer av nytt i beta-versjonen av Google Analytics. Har du spørsmål eller kommentarer, hører vi gjerne fra deg!