Forside / Blogg / Carrot mob: Hvordan sosiale medier fikk butikker til å investere i klima

Carrot mob: Hvordan sosiale medier fikk butikker til å investere i klima

Dato publisert:

01.03.11

Dato oppdatert:

05.04.23

Hvordan får vi bedrifter til å bli bærekraftige virksomheter? Dette er et spørsmål som tusenvis av mennesker fra regjeringen til miljøaktivister sliter med hver dag. I 2008 kom Brent Schulkin med et svar som er like sjarmerende som det er lønnsomt: Carrot Mob.
Handle stort, i bytte for bærekraftig utvikling

Gulrot fremfor pisk

Schulkin syntes det var på tiden at butikkeiere i San Francisco gjorde sitt for å forbedre klima. Han fant en positiv måte ved å følge prinsippet ”gulrot fremfor pisk”. Han besøkte 23 butikker og lovet å handle med en stor gruppe venner hos butikken som var villig til å investere mest av inntektene i bærekraftig utvikling. Etter en heftig budrunde lovet vinneren at 22% av salgsinntektene skulle brukes til miljøvennlige tilpassninger.

Schulking brukte sosiale medier som Twitter og Facebook til å finne en stor gjeng som ville handle sammen. I filmen nedenfor ser du hvor langt køen faktisk ble. Siden 2008 har initiativet fått tilhengere i mange land verden rund. Jeg har sett litt rund og har ikke funnet noe om dette i Norge enda. Har du? Hvem prøver seg først?

http://vimeo.com/925729