Forside / Blogg / Content marketing som organisk remarketing
Skrevet av: Michiel Ouwerkerk

Content marketing som organisk remarketing

Dato publisert:

04.05.16

Dato oppdatert:

05.04.23
JC Decaux The Trafford Arch 0

Organisk remarketing betyr at du kan nå mennesker etter at de har vært på nettstedet ditt uten å betale for det. Dette får du til ved å få besøkende til å melde seg på nyhetsbrev, eller følge deg på sosiale medier. Her kan du se hvorfor og hvordan du burde begynne å jobbe aktivt med organisk remarketing!

Betalt Remarketing vs. Organisk Remarketing


Remarketing handler om å vise budskapet ditt til de som allerede har besøkt nettstedet ditt.

For eksempel: Du ser etter en bukse i en nettbutikk. En time senere er du på Dagbladet hvor du får opp banner med bukser fra samme nettbutikk.

Fokuset i betalte remarketing er ofte på de sidene hvor en kunde er nært til et kjøp, derfor skjer dette ofte basert på besøk til produktsider, og du får en påminnelse om besøket ditt ikke lenge etter du var innom nettstedet.

Organisk remarketing er ikke en erstatning til den betalte varianten. Det fungerer bra i tillegg som en langsiktig måte for bedriften din å beholde kontakt med de som besøker nettstedet ditt, men har ingen kjøpsintensjon ennå. Den kontakten kan du beholde over flere år.


Slik kan du utnytte organisk remarketing:

Fokus på ekspertise, ikke salg


Det er selvfølgelig interessant for en skobutikk å beholde kontakt med dem som tenker på å kjøpe nye sko, men det kan være like interessant å beholde kontakt med brukere som er interessert i for eksempel et blogginnlegg om jogging for å få bort kaloriene. Og selvfølgelig vil du også beholde kontakten med dem som allerede er kunde hos deg.

Det er viktig at oppdateringene dine ikke direkte handler om salg. Du skal være synlig for dem som viser interesse for det du tilbyr, slik at du er "top of mind" når de trenger dine produkter, uansett om det er i nærmeste framtid eller om flere år.

Du kan gjerne selge produktet ditt "ved siden av" innholdet, men hovedbudskapet i det du deler skal handle om å dele nyttig eller underholdende informasjon. Dette gjelder uansett om du jobber med Facebook eller om du sender ut nyhetsbrev.

Unntaket er hvis du har en butikk med mange produkter som oppdateres ofte på grunn av f.eks. sesong. Selger du for eksempel klær, sminke, eller teknologi, vil du gjerne informasjon om nye produkter være interessant for kundene dine.


Gi dem en grunn til å komme tilbake


Hvis du får besøkende inn til bloggen din, eller nettstedet, som ikke er i kjøpsmodus, er det viktig at du gir dem en grunn til å komme tilbake. Skriver du innhold med nyttig informasjon, vil brukerne huske deg og komme tilbake direkte neste gang. Det er den ultimate formen av organisk remarketing.

Det vil være vanligere at noen kommer tilbake fordi de har klikket på en lenke i et nyhetsbrev, eller via en update på Facebook. Dette kan bare skje hvis du har fått brukeren til å melde seg på nyhetsbrev, eller de har begynt å følge deg på Facebook.

For å få organisk remarketing til å fungere, er det essensielt at du deler innhold regelmessig. Hvis brukeren kommer tilbake senere, og finner (nesten) det sammen innholdet som tidligere, er det ikke sikkert brukeren er så interessert i å komme tilbake neste gang de trenger informasjon. Din informasjon har de jo da allerede lest.

Få budskapet ditt ut, igjen og igjen


Det minste som kreves av deg for "å jobbe med innholdsmarkedsføring", er at du regelmessig deler ekspertise innen ditt fagfelt på blogg, Facebook eller andre sosiale medier. Bruk et nyhetsbrev på toppen av det, med enkel og tydelig påmeldingsmulighet på bloggen og eventuelt nettstedet, så vil du gradvis bygge opp en relevant målgruppe du kan nå ut til. På denne måten får du tid til å bygge en relasjon med dine besøkende, samt at du får muligheten til å bygge tillit. Du vil også være tilstede for dine besøkende når de er i riktig kjøpsmodus. Og det er essensen av en content marketing strategi.

Trenger du hjelp til å finne ut hvordan du kan forbli underholdende for dine besøkende over lengre tid? Kontakt oss om innholdsmarkedsføring her!