Forside / Blogg / Årets Performance Talenter kommer alle fra Synlighet

Årets Performance Talenter kommer alle fra Synlighet

Dato publisert:

30.10.20
Finalister performance award 2020

-​ Hele pallen tas av Synlighet. Det er så morsomt det! Synlighet er virkelig et sted man kan utvikle seg!

Saken ble først publisert på inma.no "Årets performance Talenter kommer alle fra Synlighet"

Det sier ​Merethe Kristiansen​ om å være en av finalistene i kåringen Performance Talent 2020, der hun konkurrerer mot kollegene​ Karoline Gåre​ og ​Ørjan Borge​.

– Det er jo først og fremst fagmiljøet jeg får ta del i som gjør at jeg utvikler meg. Det handler både om å lære mest mulig innenfor eget fagområde, men også å få input fra andre vinkler, fra kolleger med helt andre spesialiseringer, trekker Merethe frem som viktig for egen utvikling.

Det er kollegene Karoline Gåre og Ørjan Borge enige i.

– Å få ta del i et fagmiljø som har en så sterk kultur for å dele kunnskap, oppdatere og utfordre hverandre, gjør at jeg hele tiden lærer nye ting. Jeg hadde aldri kommet så raskt til den kompetansen jeg innehar nå, hvis det ikke var for utrolig dyktige kolleger og det sterke fagmiljøet i Synlighet, sier Karoline Gåre.

I tillegg legger Ørjan Borge til at det å jobbe i et byrå, med kunder fra mange ulike bransjer, gjør at det stadig dukker opp nye utfordringer å bryne seg på

– Det kommer hele tiden nye problemstillinger jeg ikke har løst før, som gir meg muligheten til å lese meg opp på nye emner og dra nytte av kompetansen til kolleger for å løse. Det er utrolig lærerikt!

Tre siviløkonomer med sans for tall

De er alle tre utdannet siviløkonomer. Økonomibakgrunnen og begeistringen for tall trekker de frem som noe av det som gjør digital markedsføring til en bransje de trives i.

– Det som er utrolig spennende med digital markedsføring, er at alt er datadrevet. Du kan med presis målretting hele tiden få tilbakemeldinger på hva som gir resultater. Samtidig, selv om datamengden som er tilgjengelig er enorm, blir jeg stadig vekk påminnet at et fasitsvar sjeldent finnes. Du må ikke glemme å se helheten, sier Merethe.

– Det å se sammenhenger og bruke tall til å få bekreftet antakelser, er så nærme man kommer to streker under svaret. De aller fleste har en hypotese eller antakelse om “sånn er det”, men jo mer vi avdekker og graver i datamaterialet jo oftere får vi bekreftet at vi må justere oss for å jobbe rett, sier Ørjan.

Mye igjen å lære

Mens Karoline er på vei inn i ny rolle som prosjektleder med fokus på å kunne rådgi strategisk, vil Merethe og Ørjan videreutvikle dybdekompetansen innen annonsering og analyse.

– Jeg har mye igjen å lære. Målet er å få jobbe med enda flere spennende og ikke minst ambisiøse bedrifter, der jeg i større og større grad får brukt kompetansen til å påvirke i riktig retning, svarer Merethe på spørsmål om hva planene fremover er.

– ​Jeg har alltid hatt et bredt interessefelt​, og det er det som gjør at jeg trives så godt med både byrålivet og digital markedsføring. Skal du hjelpe bedrifter å nå deres mål, må du kunne litt om veldig mye. Du må kunne se helheten, sette deg inn i ulike bransjer og dykke ned i kjernen av kundenes business for at markedsføringen skal gi resultater, trekker Karoline frem.

Arnulf Røkke, CEO i Synlighet, har arbeidet med rekruttering i selskapet siden oppstarten i 2003.

– Den gang drømte vi om å kunne få søkere med tung akademisk ballast. I dag er vi i den heldige situasjonen at vi kan velge blant kandidater fra aller øverste hylle. Det er et stort privilegium. Det sier gjerne noe om at vårt fag er blitt anerkjent som banebrytende blant kandidater med ambisjoner innen markedsføring, sier han.

Da de tre nominerte ble ansatt i fjor, ble de valgt blant 194 søkere.

– Kompetanseutvikling har høyeste prioritet i selskapet, uttaler Røkke. Det er menneskene og deres kompetanse som er verdifulle for våre kunder. Vi gjør hva vi kan for å tilby et utviklende miljø og legger ned store ressurser i faglig utvikling for våre ansatte. Denne kåringen viser at vi har en kultur som gjør det mulig å bli god på kort tid.

– Forøvrig gjør det noe med oss når vi får inn unge, ambisiøse folk. De bringer inn en iver og energi som er gull verdt og som skjerper oss alle, sier Røkke.

“Mitt beste tips til utvikling”
Ørjan: ​Vær nysgjerrig! Ofte finner du raskt en løsning på et problem, men problemet kan nesten alltid løses på mange andre og helt sikkert bedre måter. Er man nysgjerrig på andre vinklinger, vil bedre løsninger gjerne dukke opp.
Karoline: ​Tør å spørre og grave, bruk kolleger og vis interesse for andre fagområder enn de du kan mest om. Da utvikler du deg mye fortere.
Merethe: ​Hent inspirasjon fra andre og lær deg ting på egenhånd. Google, følg fagmiljøer i sosiale medier, hør på podcaster og utnytt alle de fantastiske ressursene som finnes der ute.