Forside / Blogg / 8 timer og 8 minutter

8 timer og 8 minutter

Dato publisert:

11.03.11

Dato oppdatert:

17.09.20

Du som leser bloggen til Synlighet er, som meg, kanskje litt nerdete og altfor interessert i internett, data, og alt som er mer eller mindre IT-relatert. Derfor er det godt mulig at du har 8 timer og 8 minutter av livet ditt til overs for en håndfull gode og passende filmer!

Slå to fluer i en smekk denne helgen! Slå deg ned på sofaen for litt kvalitetstid, gjerne sammen med din kjære, og få den nødvendige dosen teknologi i samme slengen. Denne listen er kvalitetssikret av en ekte film- og datanerd, og vil garantert ikke skuffe. Kos deg!O6mzcl

The King of Kong - A Fistful of Quarters


Dokumentar - 2007 - 79 min - IMDb: 8.2/10

Det er to menn i verden som deler et fantastisk talent: De er utrolig flinke til å spille Donkey Kong.

Spørsmålet er: Hvem er best i verden?

Ikke la deg lure av det tilsynelatende basale temaet i denne dokumentaren. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ha et engasjert og lidenskapelig forhold til hvem som har rekorden på Donkey Kong, men det fikk jeg desidert i løpet av denne filmen.

En fantastisk produksjon som viser deg det morsomme, spennende og absolutt triste ved å ha high-score i et gammelt arcadespill som noe av det viktigste i livet.


"There is a potential Donkey Kong kill screen coming up!"

http://www.youtube.com/watch?v=xMJZ-_bJKdI10wjfi1


The Social Network


Basert på en sann historie - 2010 - 120 min - IMDb: 8,1/10

Denne filmen er såpass ny og kjent at den neppe behøver noen videre introduksjon. Jesse Eisenberg får Mark Zuckerberg til å virke utrolig imponerende, dialogen er velskrevet, og filmen har heller ikke tatt skade av David Fincher på regi. Med et soundtrack av Trent Reznor (NIN) er The Social Network absolutt verdt to timer av livet ditt.

Hvor mye som faktisk er sant i denne historien, vet vi ikke. Synlighets kilder hos Facebook forteller oss at Zuckerberg har hatt samme kjæresten i flerfoldige år. De forteller også at det enda ikke er innført kleskode ”hoodie” i selskapet. De siste uoffisielle statistikkene sier at Facebook nå har 600 millioner brukere.


152eqmt

Catfish


Dokumentar - 2010 - 87 min - IMDb: 7.1/10

En ung fotograf, Yaniv, får et maleri av et av sine bilder tilsendt. Kunstneren er en liten jente, med et enormt talent, og en rik personlighet. Hun fortsetter å sende ham malerier og brev, og Yaniv blir kjent med hele familien hennes gjennom Facebook, mail, og telefon.

Denne dokumentaren viser hvordan dette vennskapet utvikler seg, og hva som skjer da Yaniv bestemmer seg for å besøke denne usedvanlig flotte, sjarmerende og utadvendte familien. Kan du virkelig bli kjent med et annet menneske, uten å treffes ansikt til ansikt?

Engasjerende fra begynnelse til slutt. En tidsriktig skildring av moderne mellommenneskelige forhold, på tross av store avstander. Bør ses!http://www.youtube.com/watch?v=m3EDxgecC14
169oidj

Pirates of Silicon Valley


Basert på en sann historie - 1999 - 95 min - IMDb: 7/10

Er du over middels teknologi/IT interessert, er dette en film du allerede burde ha sett.

Denne filmen forteller historien om Steve Jobs og Bill Gates. Eller, i hvert fall hvordan det hele begynte, for historien er absolutt enda ikke over. I begynnelsen trodde jeg at dette var en Apple Fanboy film, men det blir raskt tydelig at det ikke er noen grunn til å frykte slik propaganda.

Det eneste som plaget meg da filmen var over, er at det absolutt er på tide med en del 2. Hva skjedde i det 21. århundre? Filmen trekker gjerne en konklusjon som går en smule i feil retning, på en annen side er det kjekt å kunne se filmen vel vitende hvordan fremtiden skulle bli for de to hovedpersonene.

2vijc43

Startup.com


Dokumentar - 2001 - 107 min - IMDb: 7/10

Hva kan vel gå galt om du satser på internett under .com-bølgen?

Filmen forteller historien om et par ivrige sjeler, som er temmelig sikre på at de er skapt for suksess. De har et godt konsept, den nødvendige kunnskapen, og en sjarmerende frontperson.

Personlig satt jeg bare og ventet på hva som skulle gå galt. Og i etterkant ble jeg sittende og undre: Hva var det egentlig som gikk galt?

Denne dokumentaren er underholdende, imponerende, og også ganske tilfredsstillende. Kanskje litt lang, men du bør unne den de nesten 2 timene den krever.

Kjenner du til noe du mener mangler i listen? Har du andre anbefalinger? Eller har du sett noen av filmene, og har du noe å tilføye? Legg igjen en kommentar, da vel! :)