Forside / Blogg / 4 grunner til at du bør inkludere video i din B2B-markedsføringsstrategi
Skrevet av: Karoline Gåre

4 grunner til at du bør inkludere video i din B2B-markedsføringsstrategi

Dato publisert:

20.01.23
Videomarkedsføringfor B2 B Karoline Gaare Blogg Toppbilde 1200 628 px

Selger du til andre bedrifter? Husk at beslutningstakere er folk. Og folk flest foretrekker videoinnhold.

Mange bedrifter har skjønt dette. Video er for tredje år på rad det formatet markedsførere bruker mest og ser best effekt av. Bedrifter som prioriterer å lage godt videoinnhold, ser god effekt på både trafikk, leadsgenerering og salg.

78% av B2B-innholdsmarkedsførere sier at video vil være høyt på investeringslisten i 2023.

Video er underholdende, engasjerende og lett å fordøye. Det er det formatet som har økt mest i bruk på internett de siste årene. Faktisk har mengden video vi ser på nett nesten doblet seg siden 2018.

Har du fortsatt til gode å lage videoinnhold for din bedrift? Her har du 4 grunner til hvorfor du bør inkludere video i din B2B-markedsføringsstrategi!

1. Video bidrar til økt merkevarekjennskap

Videoformatet gir bedrifter en sjanse til å vise merkevaren, personligheten og ansiktene bak merkevaren på en mer uttrykksfull måte enn tekst og bilder. Dette skaper tillit hos målgruppen.

Folk handler fra merkevarer, bedrifter og mennesker de stoler på. Ettersom video leverer på både lyd- og visuell stimulering, er det en av de beste måtene å skape en følelsesmessig relasjon til målgruppen din.

Mennesker har en tendens til å huske følelser mer enn fakta. Hvis du klarer å skape en følelse hos mottakeren er det altså større sannsynlighet for at de husker deg. Faktisk svarer hele 93% av markedsførere at video har hjulpet dem med å øke merkevarekjennskap.

Oranger Cyber Defence viser hvorfor du trenger eksperter når det er snakk om cybersikkerhet:

2. Video gir enklere og raskere opplæring

Mange foretrekker å se videoer når de skal lære noe nytt. Lag videoer som lærer bort hvordan man tar i bruk produktene og tjenestene til bedriften. Det knytter tette bånd og gir gode kundeopplevelser.

Hele 59% av toppledere sier at de foretrekker å se en video fremfor å lese en tekst. Beslutningstakere er travle, og de ønsker å tilegne seg kunnskap enkelt og raskt.

Videotjenesten Wyzowl spurte folk hvordan de helst ønsker å lære om et produkt eller en tjeneste, og hele 73% svarte at de ønsket å se korte videoer. Hele 96% hadde sett en forklaringsvideo for å lære mer om et produkt eller en tjeneste, og 94% av markedsførerne sa at video har hjulpet dem med å øke forståelsen for det de tilbyr.

Med bruk av video kan du altså engasjere målgruppen og lære opp potensielle kunder, som igjen kan bidra til å forenkle beslutningsprosessen.

Og hvem sier at B2B-videoer som demonstrerer et produkt må være kjedelige og trauste? Bli inspirert av Volvo Trucks som i sin tid valgte å vise fram stabiliteten og presisjonen til trailerne sine sammen med Jean Claude Van Damme på denne måten:

3. Video gir flere leads

Bidrar videoinnhold til å øke salg og antall henvendelser? Svaret er ja.

Hele 88% sa at de hadde blitt overbevist om å kjøpe et produkt eller en tjeneste etter å ha sett en video fra en bedrift. 83% av markedsførere som bruker video i markedsføringen sin, svarte at video har hjulpet dem med å generere potensielle leads.

Med video kan du vise fram og illustrere produkter på måter hvor statiske bilder og tekst kommer til kort. Det gjør video til et verdifullt verktøy i salgsprosessen.

Et videoformat som fungerer spesielt godt for å få flere leads, er webinarer. Webinar var det videoformatet som ga best resultater for B2B-bedrifter i 2021 i følge den årlige B2B-rapporten fra Content Marketing Institute. Når du holder seerne engasjert i et lengre videoformat som webinar, bygger du sterke og verdifulle relasjoner.

Har du til gode å ha arrangert et webinar? Få tips og triks til hvordan du kommer i gang her >>>

4. Video prioriteres høyt og øker engasjementet

Sosiale medier favoriserer videoinnhold i stadig større grad. De aller fleste nye sosiale medier er basert på videoinnhold. Det er det folk vil ha. Det er det som skaper mest engasjement.

Dette ser vi spesielt i kanaler som Facebook og Instagram, men også LinkedIn har raskt begynt å følge etter. 

På sosiale medier ønsker du at målgruppen skal stoppe scrollingen sin for å høre på hva du har å si. For å oppnå det må du vekke nysgjerrighet med innhold som er relevant og interessant for dem, og LinkedIn ser i sin data at video er en av de beste måtene å oppnå dette på på deres plattform.

Mer om hvordan du markedsfører bedriften din på LinkedIn her >>>

Tror du denne videoen fra Zendesk - et CRM-system - skapte engasjement?

Det er viktig å huske på at brukere i sosiale medier blir eksponert for enormt mye innhold. Hvis du ønsker at din video skal bli lagt merke til må du fange oppmerksomheten til seerne umiddelbart. Fokuser på å få fram det viktigste innholdet tidlig i videoen, og at du klarer å skape en stopp-effekt.

De første sekundene i en video på sosiale medier er mest kritisk - det er her du må overbevise om at det er verdt tiden å se videre.

Selv om kortere videoer generelt er mest foretrukket, er det selve innholdet i videoen som er det viktigste. Har du en underholdende og engasjerende video som gir seerne noe av verdi, er de tilbøyelig til å bruke mer tid på det.

Kom i gang med video - nå!

Start prosessen med å stille deg disse spørsmålene

  • Hvilke resultater er det du ønsker å oppnå? 
  • I hvilken del av kundereisen ønsker du å påvirke målgruppen med videoen? 

Det er viktig å ha målgruppen i fokus. Innholdet må gi en verdi. 

Fokuser på ting som betyr noe for målgruppen din – for eksempel tid, penger eller ressurser. Og ikke glem at det beste videoinnholdet er det som forteller en historie som vekker følelser.

Ønsker du hjelp til å komme i gang med videomarkedsføring?

Bonus eksempel fra Adobe Marketing Cloud: