Forside / Webinarer / Q&A-webinar: Er Google Analytics ulovlig?

Q&A-webinar: Er Google Analytics ulovlig?

Webinar GA 1 1200x628

Er Google Analytics ulovlig?

Spør du datatilsynet i Østerrike er svaret "Ja!" Spør du det norske Datatilsynet, er svaret at "det er vanskelig å se hvordan bruk av Google Analytics kan være lovlig".

Hva? - Datatilsynet går nå ut og anbefaler norske virksomheter å se etter alternativer til Google Analytics (digi.no). Da er det virkelig på tide å våkne, skriver Jørgen Brunborg-Næss, fagleder Data og innsikt i et innlegg på Kampanje.com

Vi inviterte til Q&A-webinar med over 800 påmeldte og svarte på spørsmål som:

  • Hvorfor Datatilsynet sier at Google Analytics kan være ulovlig
  • Hva dette betyr for andre verktøy og trackingteknologier
  • Hvilke alternativer du har og hva du må tenke på
  • Les også om andre alternativer: Matomo og Fathom eller Plausible

Fyll ut skjemaet og få tilsendt webinaret

I webinaret møter du:

Jørgen Brunborg-Næss er fagleder for Data og innsikt i Synlighet og har over 20 års erfaring med datafangst i digitale kanaler fra både byrå og inhouse-miljøer. Han har blant annet vært analyseansvarlig i Aller Media, men har tilbragt mest tid her i Synlighet og var med å starte det hele. Han er siviløkonom av utdanning og datanerd av legning. Han brenner for alt som handler om personopplysninger knyttet til markedsføring og er kanskje Norges største autoritet på området.

Alexander Öqvist startet Synlighets satsing i Stockholm og bidrar med Synlighets reise mot å bli ledende innen Norden. Han har bred og lang erfaring innen digital markedsføring og vært på både kunde- og byråsiden, blant annet som rådgiver i Pineberry og SEO-ansvarlig i Danske Bank. Foruten å rådgi kunder i Synlighet om SEO og innsiktsarbeid, sitter han i juryen og bedømmer bransjens beste caser, i blant annet som hoveddommer i European Search Awards og SEMrush Nordic Awards.